vineri, 5 martie 2010

...nici eu nu mai stiu

 "Cand ploua in suflet, nu-i niciodata senin afara, iar cand e senin in suflet, nu ploua afara niciodata."(Mihail Codreanu)


Nici eu nu mai stiu ce trebuie sa aleg atunci cand vine vorba de ceea ce imi doresc.Cred ca nu trebuie sa aleg...poate ca nici nu mai stiu ce imi doresc...poate ca un lucru se va intampla oricum, indiferent de cat te-ai zbate sa stai impotriva acestuia.Se spune ca daca vrei ceva cu adevarat obtii, de asemenea se spune ca daca ai exagerat cu ceva trebuie sa te opresti si sa-ti dai singur o palma peste fata...de fapt asta nu se spune, dar n-ar strica....si de unde sa stii cand ai exagerat?...si de unde sa stii daca ceea ce faci este bine?...si de unde stii cand sa te opresti?


Probabil ai exagerat atunci cand nimani nu observa ca ceea ce faci nu este bine, iar daca nimeni nu-ti spune, nimeni nu te invata tu de unde sa stii, pentru ca te-ai pierdut in minciuni, si in "glume", si nu mai distingi adevarul de minciuna, gluma de grosolanie.Poate ca atunci cand ai impresia ca  ceea ce faci nu ar fi chiar bine este momentul sa te opresti.Poate ca atunci cand nu mai poti este momentul sa mergi mai departe...si poate ca atunci cand nu mai stii cine esti, ce vrei si spre ce te indrepti, o sa te izbesti de tine insuti, si o sa te poarte viata spre ceea ce trebuie...

cred ca nu trebuie sa ne facem planuri...sa planuim alegeri pe care o sa le facem in viitor...cred ca cel mai bine este sa muncim cat putem de mult, sa ne straduim din tot sufletul sa facem ceva, si cand se va intampla ni se va parea usor...iar daca nu se va intampla, macar stim ca am facut tot ce am putut...

"Sa-ti placa lucrul pe care-l faci.Sa-ti iubesti meseria.Sa pui o parte din sufletul tau in munca.Sa nu faci nimic din datorie, numa ca trebuie sa faci.Numai atunci munca te uzeaza si te schimba in masina de muncit.Daca pui suflet, e altceva."(Ion Agarbiceanu)

"Viata este alcatuita din sesuri, din vai, din piscuri, din platitudine si din rutina, din deprimare si din bucurie si dintr-un element obligatoriu : munca. In toate adversitatile si-mpotriva tuturor adversitatilor,omului ii ramane acest suport moral: munca."(Ileana Vulpescu)

"În fiecare moment, ne trage în jos conceptul şi percepţia Timpului. Şi există doar două mijloace prin care să scăpăm şi să uităm de acest coşmar: plăcerea şi munca. Plăcerea ne consumă. Munca ne întăreşte. Să alegem."(Charles Baudelaire)

"nu te inchide in tine ca s-ar putea sa pierzi cheia!"



0 vorbe goale:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright 2009 franturi de ganduri. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator